На Буковині в автокатастрофі загинули два міліціонери

На Буковині в автокатастрофі загинули два міліціонери Уночі 16 лютого двоє співробітників Кельменецького райвідділу міліції власним автомобілем поверталися після чергування під час посиленого варіанта несення служби, на який нині переведено весь особовий склад міліції Буковини у зв’язку з наявними терористичними загрозами.

Через ожеледицю та погану видимість на дорозі водій не впорався із керуванням та в’їхав в електричну опору, інформує сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

На жаль, від отриманих тілесних ушкоджень двоє правоохоронців та пасажир авто загинули на місці події. Ймовірно, причиною смерті став удар струмом.

На місце ДТП оперативно виїхали керівництво УМВС, прокуратури області, слідчо-оперативна група райвідділу, працівники Державтоінспекції та рятувальники. Причини та подробиці скоєння дорожньо-транспортної пригоди встановлюють. Призначено проведення низки необхідних експертиз.

Але вже відомо, що коефіцієнт зчеплення автомобіля з асфальтобетонним покриттям був низьким. Для порівняння: на сухій дорозі він становить 0,7, а під час вказаної ДТП варіювався від 0,1 до 0,2. Тобто автомобіль фактично знесло з дороги.

За цим фактом обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Розслідування ДТП перебуває на особистому контролі керівництва прокуратури та УМВС області.

peredplata