Чернівецькі-підприємці боржники позбулися права бути на єдиному податку

Як повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях Сергій Гулей: «на підставі п.п. 3 п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу України з 1 січня цього року було виключено з реєстру платників єдиного податку 99 підприємців нашого міста, а з 1 квітня 2015 р. – право перебувати на спрощеній системі оподаткування втратять ще близько 550 платників».

Як повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях у відповідності до ч. 8 п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України платники єдиного податку, які мають податковий борг на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, зобов»язані самостійно перейти на сплату інших податків і зборів. За словами посадовця: «цьогоріч відповідно до цієї норми Кодексу з 1 січня самостійно перейшли на загальну систему оподаткування 87 підприємців, а з 1 квітня – 13».

«Варто зазначити, що Державна податкова інспекція у м. Чернівцях проводить і профілактичну роботу з боржниками, в результаті якої 102 платники єдиного податку цьогоріч погасили 122 тис. грн. податкового боргу та зберегли своє право перебувати на спрощеній системі оподаткування»,- повідомив Сергій Миколайович.

Пропонуємо платникам єдиного податку звіритись щодо стану розрахунків із бюджетом за телефоном: 54-56-58. Ті ж платники, які мають заборгованість з єдиного податку та єдиного соціального внеску повинні сплатити існуючу заборгованість, а «хронічні» боржники можуть отримати рішення про виключення з реєстру платників єдиного податку.

peredplata