На Буковині спалюючи траву загинув чоловік

В селі Пашківці Хотинського району Чернівецької області виникла пожежа через спалювання сухої трави на відкритій території. Вогонь поширився на площу 300 метрів квадратних та загрожував перекинутися на сад одного з місцевих мешканців. 55-річний власник намагався самотужки загасити полум’я. В цей час йому стало погано і він втратив свідомість. Йому на допомогу поспішили сусіди, вони ліквідували пожежу та допомогти чоловіку вже не змогли. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися. Про це повідомила прес – служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

З початку року у Чернівецькій області вже виникло 10 пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави. Це зумовлюється тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюючи листя чи суху траву залишають вогнища без нагляду і цим самим призводять до виникнення пожеж. Як свідчить досвід попередніх років, загорання сухої трави здебільшого виникає через людський фактор. Для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття, що може призвести до непоправних наслідків: знищення будівель, матеріальних цінностей та травмування людей.

Управління ДСНС України у Чернівелькій області попереджає, що пожежі спричинені спалюванням сухої трави небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

peredplata