У Чернівцях закривають школи на карантин

Про це повідомив на брифінгу міський голова Олексій Каспрук. Наразі йдеться про гімназію №7 та ЗОШ №19. Як пояснила начальник відділу епіднагляду Чернівецького міського управління ГУ Держсанепідемслужби в Чернівецькій області Ірина Вострікова, у цих навчальних закладах перевищення епідемічного порогу поки не спостерігається, однак більш ніж 25% дітей відсутні саме через хворобу. Як правило, це гострі респіраторні захворювання.

Саме тому міська влада вирішила на 7 днів призупинити навчальний процес, «аби розірвати ланцюг». Карантин не стосуватиметься першокласників, котрі перебували на канікулах. Після проведення необхідної дезінфекції навчання у школах продовжиться.

Всім іншим закладам, де навчаються та виховуються діти в організованих колективах, рекомендовано проводити щоденний моніторинг стосовно причин відсутності дітей, ретельно провітрювати приміщення, для знезараження повітря обов’язково використовувати бактерицидні лампи, придбані освітянськими закладами в минулі роки, здійснювати вологе прибирання з застосуванням деззасобів, дозволених в Україні.

peredplata