На Буковині місія ОБСЄ опікується переселенцями

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні ознайомлюється із роботою Регіонального штабу Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та умовами проживання вимушених переселенців.

На Буковині місія ОБСЄ опікується переселенцями

За повідомленням прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області, 23 лютого представники місії ОБСЄ Інго Бютнер з Німеччини та Роберт Ламберт із Угорщини, представники Управління ДСНС та органів виконавчої влади Герцаївського району відвідали Свято-вознесенський монастир в селі Банчени Герцаївського району. На сьогоднішній день у Свято-вознесенському монастирі проживає 51 вимушений переселенець з них 27 дітей.

В ході поїздки міжнародні спостерігачі ознайомилися з умовами проживання, соціальним становищем переселенців та їх дітей. В одній із родин переселенців нещодавно народилась ще одна дитина представники Управління ДСНС та місії ОБСЕ привітали маму з цим святом і подарували їй подарунки.

Наприкінці зустрічі подякував Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та представникам районної влади щодо забезпечення умовами для тимчасового проживання переселенців. «Такий позитивний результат забезпечений завдяки тісній співпраці між всіма службами які опікуються переселенцями», – підсумував представник місії ОБСЄ Інго Бютнер.

peredplata