Чернівецькі освітяни – лідери у сплаті \”зарплатного\” податку

З початку року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 45,6 млн. грн. податків і зборів, з яких майже 69% займає податок на доходи фізичних осіб. Впродовж січня цього року до бюджету надійшло 31,3 млн. грн. податку, що на 4,2 млн. грн. більше минулорічного показника. Про це повідомив Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Традиційно, найбільше податку на доходи фізичних осіб перерахували до місцевого бюджету освітяни. Загалом, освітні заклади поповнили казну майже на 5,0 млн. грн. «зарплатного» податку.

Лідерські позиції у сплаті цього податку утримують: управління освіти Чернівецької міської ради та Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича.

Надходження податку на доходи фізичних осіб прямо пропорційно залежать від рівня заробітної плати та цивілізованих стосунків бізнесу з найманими працівниками.

ДПІ у м. Чернівцях вкотре нагадує, що від власної байдужості й мовчазної бездіяльності кожен «трудовий нелегал» втрачає: трудову пенсію, відпускні за час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв’язку зі зростанням цін, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби та інше.

Просимо громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства.
Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

peredplata