Чернівчани за січень нарахували більше 7 мільйонів роздрібного акцизу

Як повідомила начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Людмила Осадчук: «за даними поданої податкової звітності чернівецькі платники нарахували за січень понад 7,0 млн. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі. Найбільше податку за січень надійде до бюджету від продажу тютюнових виробів – 1,8 млн. грн.; продана лікеро-горілчана продукція додасть до бюджету – 1,78 млн. грн.; бензини моторні – 1,3 млн. грн., інші нафтопродукти – 1,2 млн. грн.; пиво – 0,5 млн. грн., виноробна продукція – 0,3 млн. грн..; скраплений газ – трохи більше 100,0 тис. грн.».
«Звісно, що це лише перший місяць дії роздрібного акцизу, тому важко оцінювати перспективи надходжень на рік. Сподіваємось, що кожен платник задекларує та сплатить податок в повному обсязі та вчасно, адже від цього залежить добробут нашого міста. Нагадаю, що сплачується цей податок за місцем розташування пунктів продажу підакцизних товарів», – зазначила посадовець.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить платників, які задекларували податкові зобов»язання, розрахуватись за ними у встановлені Податковим кодексом терміни.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata