У Чернівцях після чергових місцевих виборів не буде районних рад

У Чернівцях після чергових місцевих виборів не буде районних рад Депутати Чернівецької міської ради прийняли рішення не утворювати у Чернівцях районні у місті ради після завершення повноважень діючих Шевченківської, Першотравневої та Садгірської районних рад. За це рішення проголосували 34 депутати.

Міський голова Олексій Каспрук повідомив, що вноситиме на розгляд сесії міської ради питання про ліквідацію у Чернівцях районного поділу. Таке рішення дозволить підвищити ефективність та оперативність муніципального управління, збільшити матеріально-фінансове забезпечення самоврядних функцій, скоротити бюджетні витрати на утримання органів місцевого самоврядування.
За прикладом інших обласних центрів України, де вже ліквідовано районний поділ та районні ради, у Чернівцях в приміщеннях, де наразі розташовані районі ради, місцевим мешканцям буде надаватися весь спектр адміністративних та соціальних послуг, тобто їм не доведеться для звернень за такими послугами добиратися до центру міста. Більше повноважень отримають також органи самоорганізації населення, які діють за місцем проживання мешканців.

Про це повідомила прес-служба Чернівецької міської ради

peredplata