Львівські чорнобильці захопили Пенсійного фонду

Чорнобильці та активісти акції \”Вперед!\” пройшли до будівлі львівського відділення Пенсійного фонду, вхід до якої був заблокований.

За словами одного з активістів Руслана Секела, коли перші учасники акції протесту прийшли до будівлі Пенсійного фонду, їх силою виштовхали на вулицю працівники установи і правоохоронці, а двері закрили колодкою.

\”Ми сьогодні бачимо, що керівництво Пенсійного фонду вигнало чорнобильців та ліквідаторів, більшість з яких хворі люди, на мороз. Вони свідомо створили пікетникам нелюдські умови, щоб відбити будь-яке бажання відстоювати свої права\”, – вважає Секела.

Він зазначив, що представники влади обмежили доступ до державної установи, яка мала б захищати громадян, а не боротися з ними.

Як уточнили в прес-службі Всеукраїнської акції \”Вперед!\”, чорнобильцям все-таки вдалося увійти до будівлі управління – вони скористалися моментом, коли охорона відкрила двері для співробітників ГУ ПФУ, які прийшли на роботу.

Водночас мітинг інвалідів-\”чорнобильців\”, в якому беруть участь близько 500 осіб, проходить у понеділок біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду Донецької області.

За даними одного з активістів громадської організації \”Чорнобиль-Єдність\” Володимира Сумарокова, на сьогоднішній день голодують понад 40 осіб.

\”До вечора буде більш точно відомо, бо хтось вже відмовився від голодування, а хтось тільки приступає\”, – сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними Сумарокова, двох осіб у понеділок забрала \”швидка допомога\” з високим тиском і фізичним виснаженням.

Ще двоє \”чорнобильців\” відмовилися від госпіталізації.

Як повідомляє \”5 канал\”, крім двох госпіталізованих, медики готові направити до Старобешівської клініки ще п\’ятьох.

Крім того, за інформацією телеканалу, протягом дня до клініки може потрапити ще до двох десятків осіб, які припиняють голодування за станом здоров\’я.

При цьому організатори акції не мають наміру припиняти голодування і замість вибулих за станом здоров\’я до намету, де голодують \”чорнобильці\”, приходять нові.

Як відомо, \”чорнобильці\” добиваються виплати в повному обсязі пенсій за судовими рішеннями.

Джерело Українська правда

peredplata