На МТК «Калинівський ринок» нові торгівельні місця встановлюватимуть на конкурентних засадах

На МТК «Калинівський ринок»  нові торгівельні місця  встановлюватимуть на конкурентних засадахНові торгівельні місця на МТК «Калинівський ринок» будуть встановлюватися на конкурентних засадах шляхом проведення конкурсів. До проведення конкурсів залучатимуться представники департаменту економіки міської ради, Наглядової ради МТК «Калинівський ринок», громадськості. Конкурси будуть відкриті, їх хід висвітлюватимуть засоби масової інформації.

Департамент економіки міської ради та МТК «Калинівський ринок» за дорученням міського голови Олексія Каспрука з січня ц.р. працюють над розробкою положення про запровадження конкурсних засад у питаннях надання дозволів на встановлення нових постійних та сезонних торгівельних місць на цьому підприємстві.

Для проведення конкурсів з надання дозволів на встановлення нових торгівельних місць МТК «Калинівський ринок» повинен мати затверджений схематичний план території ринку з відображенням розташування всіх торговельних місць (в розрізі типів цих місць), будівель та інших споруд, погоджений з територіальними установами державної санітарно-епідеміологічної служби, ветеринарної медицини, пожежного нагляду. В поясненнях до цього плану має бути зазначено:

· розмір земельної ділянки та інформація про наявність правовстановлюючих документів на неї;

· загальна і торгова площа ринку;

· кількість торговельних місць та займана ними загальна і торгова площа ;

· площа стоянок для транспортних засобів ( із зазначенням кількості таких засобів, що можуть розміститися на стоянці);

· найменування, призначення і площа всіх будівель і споруд, розташованих на території ринку.

У рамках робіт з розробки цього схематичного плану із застосуванням квадрокоптеру вже проведено зйомку території ринку з висоти 50-100 метрів із подрібненим масштабом.

Конкурсні засади у роботі МТК «Калинівський ринок» з підприємцями запроваджуються на виконання вимог Закону України « Про запобігання корупції» як один із перших кроків до розробки антикорупційної програми цього одного з найбільших комунальних підприємств міста. На виконання вимог цього закону з 26 квітня ц.р. антикорупційні програми повинні розробити та затвердити усі державні, комунальні підприємства, господарські товариства (у яких державна або комунальна частка перевищує 50 відсотків), де середньооблікова чисельність працюючих за звітний (фінансовий) рік перевищує п’ятдесят осіб, а обсяг валового доходу від реалізації продукції (робіт, послуг) за цей період перевищує сімдесят мільйонів гривень.

peredplata