Буковинських бізнесменів за недотримання порядку проведення готівкових розрахунків оштрафовано на 144,5 тис. грн.

Така сума вже поступила в бюджет від суб’єктів господарювання Буковини за ряд порушень вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що виявлені аудиторами Головного управління ДФС у Чернівецькій області у січні-лютому нинішнього року, під час проведення фактичних та документальних перевірок.

В цілому, за два місяці цього року, проведено всього 28 перевірок з питань дотримання порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій. А це на 6 проведених перевірок менше ніж за ці місяці минулого року. Відтак, з початку поточного року за результатами перевірок ризикових суб’єктів господарювання, які використовують РРО, штрафні санкції склали майже 346,8 тис. грн. Штрафники вже сплатили до бюджету біля 42 відсотків цих грошових коштів.

Всього у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області сьогодні зареєстровано 3376 реєстраторів розрахункових операцій та зафіксовано 7284 господарських одиниць, на яких здійснюються готівкові розрахунки, що належать 2451 суб’єкту господарювання, котрі працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан відмічає, що на початок липня нинішнього року кількість РРО зареєстрованих в регіоні має зрости, оскільки 3,6 тис. платників єдиного податку третьої групи зобов’язані, починаючи з цієї дати, використовувати при проведенні готівкових розрахунків належним чином зареєстровані РРО. Тому не очікуючи кінцевого терміну запрошуємо «спрощенців» виконати законодавчі вимоги.

Також, в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області роз’яснили, що з 1 січня 2015 року згідно з Законом України від 28.12.14 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» розширилось коло осіб, зобов’язаних застосовувати в своїй діяльності касові апарати при роботі з готівкою. Це всі юридичні особи, незалежно від обраної системи оподаткування (спрощена чи загальна), у разі продажу послуг/робіт за готівку, незалежно від того я якому місці приймається готівка, в касі підприємства чи на місці розташування торгової точки. Це й всі фізичні особи-приватні підприємці, незалежно від обраної системи оподаткування (спрощена чи загальна). Виключення стосуються лише фізичних осіб-приватних підприємців, що здійснюють свою діяльність на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи.

peredplata