На «гарячу лінію» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства звернулося 5 чоловік

На  «гарячу лінію» Чернівецького обласного  управління лісового та мисливського господарства звернулося 5 чоловікПро це у вівторок на засіданні прес-клубу, присвяченому запобіганню та протидії корупції у лісовій галузі України, повідомив начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський.

Він зазначив, що саме лісівники виконують важливу роль збереження лісів Буковини для майбутніх поколінь. Однак, є випадки корупції, якій треба навчитися давати гідну відсіч.(Про неодноразові звернення стосовно фактів порушення чинного законодавства працівниками лісгоспів до правоохоронних органів та управління ЛМГ та неналежне реагування на них розповідали на засіданні клубу представники громадських організацій – Юрій Ковалець («Ніхто крім нас», Микола Салагор (заступник голови Антикорупційної комісії ) та інші.

Анатолій Ковальський повідомив про мету створення в управлінні спеціальної «гарячої лінії» – «аби стати прозорими в роботі, зупинити безпорядки, які чиняться у галузі» та звернув особливу увагу на поки що малу кількість звернень на неї громадян.

«Ми реагуємо на порушення – виїжджають спеціалісти та розбираються по суті справи», – сказав Анатолій Ковальський. Також він повідомив, що зараз у відкритому доступі перебуває інформація про лісосічний фонд та його освоєння « що, де і скільки маємо зрубати – все прозоро», про реалізацію деревини лісгоспами тощо. Також на сайті виставляють інформацію, скільки деревини продано на аукціонах, «аби люди могли бачити» роботу лісівників.

Тож нагадуємо нашим читачам :
Телефон «гарячої лінії» голови Держлісагентства України Валерія Чернякова 0-800-604-473
(дозволить зробити максимально прозорими всі процеси діяльності Держлісагентства, налагодити ефективний зворотній зв`язок з громадянами та оперативно протидіяти корупційним діям).

Телефон «гарячої лінії» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства 050-434-02-33 (Виявлення порушень у державному лісовому фонді лісгоспів Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. Під час телефонного дзвінка буковинці можуть звернутися зі скаргами на порушення законодавства у сфері лісового і мисливського господарства та полювання.)

«Гаряча лінія» працює цілодобово та без вихідних:
– у робочі дні з 9:00 по 18:00 – приймальна облуправління,
– у позаробочий час та вихідні дні – черговий по ДП «Чернівецьке лісове господарство». Номер мобільної «гарячої лінії»: 050-434-02-33.

peredplata