Майже три чверті підприємців обирають електронний формат спілкування

Як зазначила начальник відділу обліку платників та обробки податкової звітності ДПІ у м. Чернівцях Інна Харченко: «у лютому цього року платники податків подали до ДПІ у м. Чернівцях 57956 податкових звітів, з них електронкою – 42032, або 72,6 відсотки, у паперовому форматі – 15924».
«Почесне перше місце серед інтернет – декларантів впевнено посідають платники податку на додану вартість, які вже на 100 відсотків «електронізувалися»,- зазначила посадовець.
Це пояснюється зручністю обраного способу звітування. Достатньо лише отримати цифровий підпис та завантажити програмне забезпечення, які можна отримати безоплатно. А фахівці ІТ-управління завжди радо допомагають новачкам податкового он-лайну.
Цьогоріч у відділі реєстрації користувачів АЦСК при ДФС у Чернівецькій області 541 мешканець міста Чернівців отримав цифровий підпис.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях пропонує усім бажаючим безкоштовно освоїти технологію подання звітності в електронному вигляді та нагадує, що для подання звітності в електронному вигляді платники податків можуть скористатись послугою безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису. Акредитований центр сертифікації ключів надає платникам податків безоплатні послуги електронного цифрового підпису за адресою: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, перший поверх, каб. 110, тел.: (0372) 51-43-79.
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata