Буковинські митники з початку року запровадили 274 справи про порушення митних правил

Про такі основні показники діяльності за січень – лютий нинішнього року у напрямку боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил повідомили у Чернівецькій митниці ДФС.

Вартіть справ про митні правопорушення становить майже 871,7 тис. грн. В основному порушники вчиняли неправомірні дії щодо правил переміщення через митний кордон тютюнових виробів – 127 випадків. Друге місце, лікарські засоби – 40 епізодів та 14 – горілчані вироби. Значно менше – це промислові товари – 9 порушень. За цей же період було вилучено 2 транспортні засоби.

Митницею з початку року до правоохоронних органів Чернівецької області направлено 3 повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, а саме: відсутність будь-яких дозвільних документів під час переміщення через митний кордон України холодної зброї – ножа; незаконне переміщення з приховуванням від митного контролю колекції монет (в кількості 171 шт.) Російської Імперії періоду 1736-1925 років та незаконного переміщення з приховуванням від митного контролю тютюнових виробів у кількості 45200 пачок прихованих в середині лісоматеріалів.

Також у січні-лютому поточного року до митних органів іноземних держав митницею надіслано 12 запитів. За інформацією, що надійшла з-за кордону, заведено 2 протоколи про порушення митних правил.

peredplata