КОМПЕНСАЦІЇ СЕРЕДНЬОГО ЗАРОБІТКУ МОБІЛІЗОВАНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Кабмін постановою від 04.03.2015 N 105 затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, яким визначається механізм виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (далі – працівники), за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2501350 \”Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період\” (далі – бюджетні кошти).
Бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам, які працювали на таких підприємствах, в установах, організаціях на час призову на військову службу, не більше одного року.
Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам, погоджений районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби.
Структурні підрозділи соціального захисту населення щомісяця до 23 числа подають відомості про загальний обсяг фактичних витрат на виплату середнього заробітку працівникам Мінсоцполітики для спрямування їм бюджетних коштів, що спрямовуються органам соціального захисту населення для перерахування підприємствам, установам, організаціям.
Обчислення середнього заробітку працівників здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати.
Виплата компенсації проводиться підприємствами, установами, організаціями у строки, визначені ст. 115 Кодексу законів про працю.
Оподаткування, нарахування і сплата єдиного соціального внеску на компенсацію проводяться відповідно до Податкового кодексу і Закону \”Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування\”.
Постанова набрала чинності 17 березня 2015 року у зв\’язку з її опублікуванням в Урядовому кур\’єрі від 17.03.2015 N 48.
Провідний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції Людмила ПИЛИПІВ

peredplata