У Чернівцях з’являться вулиці Малинова, Ожинова, Сливова та Акацієва

Питання перейменування вулиць Московської Олімпіади та Челюскінців, а також іменування нових вулиць розглядалося на засідання топонімічної комісії під головуванням секретаря міської ради Ярослава Кушнірика.

Комісією було запропоновано розглянути на черговій сесії міської ради можливість перейменування вулиці Московської Олімпіади. Серед можливих назв – вулиця Січових стрільців. Спортивна громадськість схиляється до збереження цій вулиці назви Олімпійська. Питання про перейменування вулиці Челюскінців буде вивчено додатково.

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради затвердив детальний план забудови території садівничого товариства «Електронмаш» та в масивах житлової забудови. Комісія рекомендувала назвати нові вулиці на території, обмеженій вулицями Марморозькою, Хрещатинською та Мукачівською, в районі вулиці Коломийської та в районі вулиці Лукіяновича: Малиновою, Ожиновою, Акацієвою та Сливовою.

Окрім того, топонімічна комісія рекомендувала оголосити громадське обговорення назв нових вулиць іменами визначних культурних та громадських діячів у масивах житлової забудови, обмеженої вулицями Марморозькою, Хрещатинською та Мукачівською. Серед пропонованих назв: Гната Хоткевича, Маркіяна Шашкевича, Одарки Киселиці, Мирона Костіна, Георга Дроздовського, Богдана Лепкого. У районі вулиці Коломийської пропонуються назви: Анатолія Солов’яненка, Олександра Довженка, Опанаса Шевчукевича, Леся Курбаса, Соломії Крушельницької, у районі вулиці Д. Лукіяновича – Артемона Монастирського, Івана Бажанського, Павла Полуботка, Миколи Василька, Осипа Безпалка.

На громадському обговоренні мешканців міста ознайомлять з історичними довідками про культурних та громадських діячів, іменами яких пропонується назвати вулиці.

peredplata