Власенко: Керівництво слідчого ізолятора нам збрехало

У середу о 14 годині у СІЗО розпочнуться слідчі дії за участю Юлії Тимошенко у справі по ЄЕСУ.

Про це Українській правді повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

\”Сьогодні о 2-й годині дня у нас слідчі дії. Тобто хвору людину підняли, повезли на обстеження, підтвердили, що людина хворіє, але дали дозвіл на проведення слідчих дій\”, – заявив Власенко.

\”Ми вчора були з депутатом Сасом на прийомі у керівництва слідчого ізолятора, яке нас запевнило, що сьогодні ніяких дій відбуватися не буде. Тобто нам збрехали відверто\”, – заявив він.

\”Це ніяк, ніж катування і знущання назвати неможна. Але при цьому виступить напевно керівництво слідчого підрозділу державної податкової міліції і скажуть, що вони ж голки їй під нігті не заганяють, значить – не катують\”, – зазначив Власенко.

Він також повідомив, що саме тоді сподівається отримати інформацію про медобстеження Тимошенко у середу рано в ранці.

\”Я не маю жодної офіційної інформації. Була лише заява міністра охорони здоров\’я про те, що це відбулося. Однак мені це нагадує 37-й рік, коли хвору людину вночі вивозять невідомо куди, не повідомивши нікого: ні родичі, ні захисників\”, – заявив він.

Власенко також заявив, що має намір офіційно подати всі необхідні заяви і клопотання щодо того, щоб отримати результати медичних обстежень і дізнатися, на якій підставі це відбувалося без інформування родичів і захисників.

Українська правда

peredplata