У Чернівцях на димовентиляційні канали багатоповерхівок виділять ще 2 мільйони гривень

Районні ради відповідно до рекомендацій депутатів міської ради звернулися до фінансового управління міської ради з клопотанням при розподілі коштів міського бюджету збільшити видатки на 1 мільйон 870 тисяч гривень на реалізацію Програми заходів щодо усунення нещільності димовентиляційних каналів у багатоповерхових будинках, обладнаних газовими водонагрівачами. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Зазначеною програмою у 2015 році передбачено виконати роботи з обстеження та ущільнення димовентиляційних каналів у 66 будинків, в т. ч. у Першотравневому районі – 22 будинків (622 квартири), Шевченківському – 44 будинків ( 1590 квартир). На ці роботи у бюджеті наразі заплановано майже 775 тис. грн.

Зокрема, у Першотравневому районі передбачено майже 30 тисяч гривень спрямувати на додаткове обстеження димовентиляційних аналів, а 200 тис. грн. – на виконання робіт з капітального ремонту оголовків каналів. У Шевченківському районі передбачають 395 тис. грн. витратити на виконання робіт з ущільнення та капітального ремонту оголовків димовентиляційних каналів, а 150 тис. грн. спрямувати на додаткове їх обстеження.

Під час заслуховування ходу виконання Програми заходів щодо усунення нещільності димовентиляційних каналів у багатоповерхових будинках на засідання виконавчого комітету міської ради міський голова Олексій Каспрук запропонував департаменту ЖКГ проаналізувати доцільність існування цієї програми в умовах, коли значно дорожчає газ і користування газовими водонагрівачами може бути економічно невигідним. «Потрібно зробити розрахунки і порівняти, які водонагрівачі після впровадження нових тарифів є вигіднішим для мешканців – газові чи електричні. Якщо електричні водонагрівачі в нових умовах більш економні, то і мешканцям потрібно запропонувати нову програму заміни водонагрівачів і внутрішньобудинкових електричних мереж на умовах співфінансування», – зазначив Олексій Каспрук. Питання додаткового виділення коштів на роботи з ущільнення димовентиляційних каналів буде розглядатися після представлення зазначених розрахунків.

Довідково. У 2014 році планувалося виконати роботи з ущільнення димовентиляційних каналів в 57 будинках ( Першотравневий район – 17 будинків (646 квартир), Шевченківський район – 40 будинків ( 2197 квартир). Після проведення додаткового обстеження визнано, що у 17 житлових будинків (208 квартир) димовентиляційні канали перебувають в задовільному технічному стані та придатні до експлуатації. Роботи з ущільнення каналів на суму майже 245 тис. грн. виконані у двох будинках – на вул. Головній,128 та Головній,181. Усі кошти, які торік були передбачені в бюджеті на проведення робіт з ущільнення димовентиляційних каналів, використано у повному обсязі.

peredplata