У Сокирянській виправній колонії № 67 відбувся День відкритих дверей

20 березня 2015 року традиційно, декілька років поспіль в Сокирянській виправній колонії відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області (№ 67) для засуджених та їх рідних, адміністрацією установи та спостережною комісією Сокирянської райдержадміністрації було організовано «День відкритих дверей».
Розпочався даний захід з прийому запрошених заступником начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи підполковником внутрішньої служби Грабовським Віталієм Євгенійовичем, який розповів рідним про умови тримання та особливості відбування покарання засуджених, розповів про історію установи та завдання, які стоять перед адміністрацією виправного закладу, відповів на запитання. Підводячи підсумки прийому відмітив, що основною метою даного заходу є зміцнення соціально-корисних зв’язків засуджених, забезпечення участі громадськості в процесі виправлення та ресоціалізації засуджених.
Після офіційної частини відвідувачі установи мали можливість оглянути один з гуртожитів, де проживають засудженні, ознайомились з умовами проживання та проведенням виховних заходів. Відвідали їдальню, де переглянули меню та ознайомились із нормами і умовами харчування, в пекарні скуштували хліб, де випікають хліб самі засуджені. Відвідали клуб установи, бібліотеку, православний храм та молитовний будинок. В медичній частині ознайомились з умовами лікування, оглянули стоматологічний кабінет та стаціонарні лікувальні палати. Під час перебування в загальноосвітньому навчальному закладі ознайомились з умовами отримання освіти, оглянули навчальні аудиторії.
В православному храмі та молитовному будинку відвідувачі мали можливість ознайомитись з релігійною діяльністтю, яка проводиться в установі.
По завершенню заходу родичі засуджених подякували адміністрації установи за належні умови тримання їх рідних та відповідну роботу по їх виправленню та ресоціалізації.

Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області

peredplata