Прокурор Буковини направив до Києва кримінальне провадження щодо незаконного продажу \”Чернівціобленерго\”

24 березня прокурор Чернівецької області зустрівся з громадськими активістами краю. Представники громадськості хотіли детальніше дізнатись, як в області просуваються справи з незаконним вивезенням лісу, з протидією та подоланням корупції. Також піднімалось питання, щодо ходу розслідування, яке стосується незаконного продажу ПАТ \”ЕК \”Чернівціобленерго\”. Повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Микола Якимчук проінформував, що у поточному році органи прокурату області скерували до суду 2 кримінальні провадження стосовно службових осіб лісової охорони, які допустили самовільну рубку дерев, чим завдали збитків державі на загальну суму понад 670 тис. грн.

«Щодо скупчення вагонів із лісодеревною на залізничній станції Чернівці та походження цієї лісопродукції, то з 381 вагону лісодеревини, які прибули на залізничну станцію Чернівці в період з 18 по 23 березня цього року, з Чернівецької області було лише 19 вагонів, решта прибули з Івано-Франківської та Тернопільської областей. На даний час на території залізничної станції Чернівці перебуває 246 вагонів із лісодеревиною для подальшої їх відправки за кордон» – розповів прокурор області.

Що стосується ходу розслідування кримінального провадження по незаконному продажу ПАТ \”ЕК \”Чернівціобленерго\”, то вказане кримінальне провадження скеровано за підслідністю до Печерського РВ ГУ УМВС України в м. Києві.

Також активісти звертали увагу очільника прокуратури на проблеми з яким зустрічаються пересічні громадяни та закликали до співпраці.

Микола Якимчук погодився, що тільки спільними зусиллями можна викорінити будь-які прояви корупції, порушення прав людини та громадянина в регіоні.

Джерело: БукІнфо (с)
Фото – Максим Козменко

peredplata