ДФС Буковини: пільгову ставку з податку на прибуток для ІТ бізнесу – скасовано

Головне управління ДФС у Чернівецькій області звертає увагу платників податків, що Законом України № 71 від 28 грудня 2014 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» пільгову ставку з податку на прибуток підприємств для суб\’єктів програмної індустрії 5% скасовано. Тобто з 1 січня 2015 року суб\’єкти програмної індустрії оподатковують прибуток за ставкою 18 відсотків.

Для платників ПДВ відповідно до норм пункту 26¹ підрозділу 2 розділу XX \”Перехідні положення\” Податкового кодексу України пільги залишились незмінні. А саме, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, операції з постачання програмної продукції, звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

Для цілей цього пункту до програмної продукції відносяться:

– результат комп\’ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп\’ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів та/або онлайн-сервісів;

– криптографічні засоби захисту інформації.

Водночас, звертаємо увагу на те, що під пільговий режим оподаткування не підпадають операції з імпорту програмної продукції та операції з постачання послуг у сфері інформатизації.

peredplata