Досвідом модернізації чернівецького водоканалу зацікавилися у Берліні

Про практичний досвід роботи українських водоканалів йшлося на інформаційному семінарі «Санація водопровідно-каналізаційного господарства в Україні», що відбувся у Берліні в рамках Міжнародної виставки «Берлін Вассер 2015». Учасників заходу зацікавила програма модернізації водопостачання Чернівців, яку представила заступник міського голови Марія Порчук. Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Серед учасників семінару були представники Федеративного міністерства економіки і технології Німеччини, Німецького водного партнерства, відомих німецьких фінансових інституцій, торгово-економічної місії Посольства України.

Йшлося про досвід у питаннях розбудови інституційної спороможності водоканалів України, актуальні сфери застосування децентралізованих рішень, програми фінансування, тендерні процедури, що застосовуються у ході санації водопровідно-каналізаційного господарства в Україні.
Проектний менеджер KFW Банку Хрістоф Ізенман на прикладі проекту з модернізації водопостачання у Чернівцях розповів про механізми фінансування таких програм в Україні.

Окрім Чернівців, свої напрацювання в напрямку модернізації водо-каналізаційного господарства на інформаційному семінарі у Берліні презентували також водоканали Івано-Франківська та Чернігова.

peredplata