Міграційна служба пояснила, яким дітям треба закордонний паспорт

Міграційна служба пояснила, яким дітям треба закордонний паспорт Оформляти закордонний паспорт чи дозвіл на виїзд мають тільки ті діти, які не отримали документів для поїздок за кордон до 1 квітня 2015 року.

Про це розповів керівник прес-служби Держміграційної служби Сергій Гунько.

За його словами, усі документи, які були отримані раніше не втрачають чинності і будуть діяти до кінця строку, на який їх видали.

\”Нічого не зміниться для людей, які мають документи. Вони можуть і далі їздити. Ми просто з 1 квітня перестанемо, як кажуть в народі, вклеювати фото дітей в паспорти батьків. Ті, що уже вклеєні, можуть і далі спокійно їздити\”, – пояснив Гунько.

За його словами, закордонні паспорти нового зразка навіть не передбачають можливості записування дітей в документи батьків.

\”Зараз, з першого січня 2015 року, діти від народження можуть отримати закордонний паспорт. Ті, хто ще не мають документів, можуть або оформити закордонний паспорт, або досі залишається можливість оформити проїзний документ дитини\”, – розповів Гунько.

Він звернув увагу, що деякі країни, в тому числі з ЄС, можуть не приймати проїзних документів, тому ті, хто хоче оформити не паспорт для дитини, а саме проїзний документ, мають уточнити в посольствах, чи приймуть їхні країни такий документ.

\”Паспорт точно приймуть усі, а з проїзним документом слід уточнювати\”, – попросив Гунько.

За його словами, закордонні паспорти для дітей до 16 років видаються терміном на 4 роки.

Як відомо, з 1 квітня 2015 втрачає чинність постанова Кабміну, яка передбачала можливість оформлювати дітей в закордонних паспортах батьків.
УП

peredplata