Луганські діти пізнавали Буковину

Луганські діти пізнавали Буковину Краще раз побачити, аніж сто раз почути. Ця стара народна мудрість сьогодні, як ніколи актуальна. Особливо, коли мова йде про об’єднання країни та руйнування насаджених агресивною російською пропагандою стереотипів.
Вчора, 29 березня, повертаючись додому після соціально-психологічної реабілітації в Румунії, діти із Луганська знову гостювали в Чернівцях. Супровід та дозвілля школярів організували активісти міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
Нагадаємо, що минулого тижня перед поїздкою до Румунії ці діти вже мали невелику екскурсію Чернівцями, під час якої ознайомилися не тільки із архітектурними пам’ятками, але і культурними надбаннями Буковини.
Цього ж разу активісти партії спершу повезли луганських дітей до Банченського Свято-Вознесенськогомонастиря, в якому виховуються більше 200 дітей-сиріт. Там отець Онуфрій провів для них цікаву екскурсію, показав Благовіщенський Собор. Діти піднялися нависоченну 50-метрову дзвіницю, з якої відкривається неймовірно красивий краєвид території монастиря. Після екскурсії дітки пообідали смачною пісною їжею.
Також діти також побачили умови, в яких проживають переселенці, які змушені були покинути свої домівки у зв’язку із проведенням антитерористичної операції та знайшли прихисток в монастирі. Зараз там проживає більше 50 осіб, серед яких 27 дітей. Молоді луганчани були вражені архітектурною красою монастиря та тими умовами, що там створено для їхніх земляків.
А в Чернівцях в них відбулася зустріч із головою обласної громадської організації «Асоціація ділових жінок Буковини» Дариною Максимець. Вона подарувала дітям неймовірну підбірку книг, які місцеве видавництво «Букрек» видало до 200-річчя Тараса Шевченка, серед яких біографія поета його твори та звісно «Кобзар».
Особливий інтерес до цієї зустрічі продемонстрували методисти, які цікавилися можливістю передати українські книги до бібліотек Луганської області. У дітей також була унікальна можливість віч-на-віч поспілкуватися із видавцем української літератури, обмінятися контактами, обговорити українські книги.
Дітки отримали чудові враження від Чернівців та буковинської гостинності. Їм буде, що розповісти вдома своїм друзям та рідним.
Луганські діти пізнавали Буковину
Тарас Романко,

peredplata