Вихідні на буковинському кордоні \”Порубне\” були \”гарячими\”

Протягом двох діб, охоронці кордону Чернівецького прикордонного загону в 6 випадках затримали понад 44 тисячі пачок сигарет, які зловмисники намагалися перемістити до Румунії. Про це повідомила прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Так, цієї суботи, покидаючи Україну в пункті пропуску «Порубне» для проходження прикордонно-митного контролю, прибув вантажний автомобіль марки «Renault» з напівпричепом. Під час огляду транспортного засобу у прикордонного наряду виникли сумніви щодо водія, поведінка якого привертала увагу до себе. Підозри правоохоронців відносно 37-річного буковинця – підтвердилися. У ході проведення поглибленого огляду прикордонниками та митниками було виявлено майже 21 тисячу пачок сигарет марки «Ashima», які чоловік приховав у спеціально виготовленому тайнику. Свою схованку «бізнесмен» виготовив у напівпричепі рефрижератора, шляхом демонтажу термоізоляційного матеріалу з підлоги. Окрім сигарет водій позбувся і вантажівки, загальна сума вилученого склала понад 511 тисяч гривень.

В цьому ж пункті пропуску, спільно-оглядовою групою було виявлено ще два мікроавтобуси «Мерседес», що перевозили понад 3 тисячі пачок сигарети. Буковинці, а такими виявилися водії, намагаючись провести сигарети до Румунії поза законом, приховавши їх у дверцятах та за декоративною обшивкою між лівою і правою боковими стінками, своїх транспортних засобів.

За «сміливість» та «винахідливість» працівники пункту пропуску, відповідно до чинного законодавства, позбавили чоловіків їх «спринтерів» та «курива». У першому випадку автомобіль і сигарети було оцінено в більш ніж у 214 тисяч гривень, а в другому випадку сума оцінки сягнула майже 333 тисячі гривень.

Не минула без пригод і недільна доба, в трьох випадках охоронцями кордону відділу «Красноїльсь» та «Фальків» вдалося затримати 200 тисяч пачок сигарет, які контрабандисти намагалися переправити до сусідів.

Перших, п’ять пакунків, виявили прикордонники відділу «Фальків» спільно з громадським формування за 3000 метрів від державної межі. Перевіряючи інформацію від місцевого населення, група натрапила на слід правопорушників. Помітивши правозахисників, останні покинувши ноші вдалися до втечі. Як пізніше з’ясувалося, втікачі покинули 2350 пачок сигарет марки «Фест».

Інші два затримання відбулися на ділянці відділу «Красноїльськ», прикордонниками було виявлено 20 пакунків сигарет марки «Фест» та «Classic», які протиправні елементи приховали за 200 метрів від загороджувального паркану. Згодом за 800 метрів від державного кордону була виявлена чергова партія тютюнових виробів, що налічувала 16 пакунків сигарет марки «Марбле». Поряд із сигаретами, прикордонниками цього відділу затримано одну особу, що можливо причетна до протиправної діяльності.

Наразі всі сигарети, що були затримані на кордоні доправлено до прикордонних підрозділів, а в подальшому – будуть передані встановленим порядком відповідним органам. Відносно затриманого, то зараз проводяться перевірочні заходи щодо його причетності до протиправної діяльності пов’язаної із цигарками. Якби там не було, чоловіку все одно доведеться відповідати, за порушення прикордонного режиму та спробу перетину державного кордону.

peredplata