На Чернівеччині кількість податкових апеляцій з початку року зменшилася наполовину

У першому кварталі поточного року до Головного управлінням ДФС у Чернівецькій області надійшло 8 скарг, якими оскаржено податкові повідомлення-рішення. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість оскаржених податкових повідомлень-рішень зменшилась на 9 одиниць. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Аналізуючи стан роботи з розгляду апеляцій за січень-березень поточного року податківці зауважують, що фактично розглянуто 22 податкові повідомлення – рішення. За результатами їх розгляду підтверджено принцип законності та залишено без змін 18 на суму майже 45,9 млн. грн. Вирішено спір на користь платника у 2 випадках на суму 0,3 млн. грн. та скасовано частково 4 на суму 0,2 млн. грн.

Слід зазначити, що всі рішення по податкових апеляціях приймаються у визначені терміни та своєчасно надсилаються скаржникам.

Фахівці ДФС Буковини переконані, що процедура оскарження якраз і є тим інструментом, який забезпечує домінування конституційного права платників та сприяє його реалізації. З огляду на зазначене, при захисті законних прав та інтересів скаржники можуть скористатися правом бути присутніми і вислуханими та отримують можливість подавати додаткові матеріли, які не були враховані при прийнятті податкового повідомлення –рішення.

peredplata