Усі вбивства, скоєні на Буковині впродовж 2015 року, розкриті – Сергій Пілігрім

Усі вбивства, скоєні на Буковині впродовж 2015 року, розкриті - Сергій ПілігрімЗагалом оперативна обстановка у краї залишається стабільною та контрольованою. Про результати роботи буковинської міліції журналістам повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Чернівецькій області Сергій Пілігрім.

Впродовж трьох місяців поточного року в області було зареєстровано майже 2800 кримінальних правопорушень, з них 856 – категорії тяжких та особливо тяжких. Серед них: 7 вбивств (усі розкрито і вже оголошено про підозру зловмисникам), з 5 фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень всі розкрито, з 6 розбоїв – розкрито 5, з 36 пограбувань – розкрито 20, з 23 незаконних заволодінь транспортними засобами – розкрито 15, – повідомив т.в.о. начальника УМВС Сергій Пілігрім. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Є позитивні напрацювання по виявленню та документуванню злочинів у сфері економіки. Зареєстровано 240 посадових злочинів, із з них 151 – пов’язаний зі службовим підробленням, 48 – зловживання владою або службовим повноваженням, 21 факт хабарництва. Пріоритетом залишається захист бюджетних коштів – з початку року припинено 270 злочинів у цій сфері, що на 30% більше, ніж у минулому році, у т.ч. 199 злочинів, пов’язаних з коштами, призначеними на виконання державних цільових програм. Задокументовано 52 кримінальних правопорушення зі збитками понад 100 тис. грн. та 3 – зі збитками понад 1 млн. грн.

Працівниками УМВС задокументовано 83 кримінальних правопорушення, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, з них 54 факти безпосереднього збуту наркотиків, викрито 69 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом зброї, 42 – правопорушення у сфері моральності.

Також на території області було виявлено 2 організовані злочинні групи, одна з яких з транснаціональними зв’язками, створена на етнічній основі, а друга – з міжрегіональними зв’язками. До їх складу входило 6 осіб, якими вчинено 44 кримінальних правопорушення.

– Міліції Буковини є чим пишатися. Показники в роботі дійсно позитивні, – відмітив Сергій Пілігрім. Впевнений, що таку планку утримуватимемо і надалі. Громадяни не на словах, а на вчинках мають переконатися, що міліціонер – це в першу чергу захисник.

peredplata