Надходження місцевих бюджетів Буковини склали майже чверть мільярда гривень

Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Чернівецької області Михайло Сеничак, та відзначив, що з початку року станом на 01 квітня до місцевих бюджетів надійшло 249,5 млн. грн. платежів.

Головним джерелом наповнення місцевих бюджетів області залишається податок на доходи фізичних осіб, надходження з початку року склали 128,2 млн. грн., що у порівнянні з показником минулого року більше на 21,1 млн. грн. Плати за землю перераховано 37,7 млн. грн., це на 8,4 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року. Платники єдиного податку сплатили до бюджетів громад 37,1 млн. грн., що перевищило показник січня-березня 2014 року на 8,5 млн. грн.

За підсумками надходжень за перший квартал 2015 року, надходження до місцевих бюджетів перевищили показники надходжень до місцевих бюджетів, затверджені радами на 30,2 відсотків.

Михайло Сеничак подякував платникам податків і зборів Буковини які, незважаючи на складний час, дуже відповідально ставляться до сплати податків. Очільник фіскальної служби області також зазначив, що завдяки податковій децентралізації та змінам в законодавстві розширюються права місцевих органів влади у вирішенні бюджетних питань та джерела наповнення місцевих бюджетів. Органи місцевого і регіонального самоврядування мають можливість ухвалювати рішення і формувати територіальні бюджети за рахунок самостійного встановлення ставок податків, зборів і пільг.

peredplata