У Чернівцях активізувались телефонні злодії

Останнім часом на території Шевченківського району м. Чернівці почастішали випадки шахрайств з мобільними телефонами громадян.
Злочинці, користуючись легковажністю потерпілих в громадських місцях (вулицях, барах, магазинах) знайомляться, входять в довіру та у подальшому, під приводом зателефонувати, пояснюючи, що забули власний телефон або сіла батарея, отримують від потерпілого телефон.

У подальшому злочинці під різними приводами відходять від потерпілого та зникають, реалізуючи телефони в ломбардах або на стихійних ринках міста. Про це повідомляє Прокуратура Шевченківського району м. Чернівці.

Так, наприклад, громадянка Х., будучи раніше неодноразово судимою за вчинення умисних корисливих злочинів, на одній з вулиць міста з метою заволодіння чужим майном, увійшовши в довіру до потерпілого, під приводом зателефонувати з телефону, належного К., попросила в останнього мобільний телефон марки «SAMSUNG». Отримавши мобільний телефон, Х. відійшла за кут будинку, вимкнула вказаний мобільний телефон та пішла з місця вчинення кримінального правопорушення.

Вказаний злочин було розкрито працівниками Шевченківського РВ та за результатами проведеного досудового розслідування обвинувальний акт відносно Х. прокуратурою Шевченківського району спрямовано для розгляду в суд, який засудив шахрайку до покарання у вигляді 1 року обмеження волі.

Аналогічним чином діяв громадянин Г., який з метою заволодіння чужим майном, користуючись знайомством з потерпілим С., під приводом зателефонувати до знайомого, попросив у останнього мобільний телефон. Отримавши від С. мобільний телефон, Г. з місця скоєння злочину зник та розпорядився ним на власний розсуд.

Вказаний злочин також було розкрито, за результатами судового розгляду справи судом, злочинцю, враховуючи визнання Г. своєї вини та відшкодування ним завданих збитків призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Але, нажаль, не завжди подібні історії закінчуються так. Деякі злочинці до того як їх затримають, встигають ошукати не одного потерпілого, а тому будьте пильними та не давайте свої мобільні телефони малознайомим людям.

peredplata