Буковинськими податківцями розглянуто 153 звернення громадян

У Головному управлінні ДФС Буковини інформують, що впродовж І кварталу поточного року саме така кількість звернень громадян надійшла до територіальних органів ДФС у області. З загальної кількості звернень 73 надійшло письмово, 80 розглянуто під час особистих прийомів громадян посадовими особами відомства.

Найчастіше у зверненнях порушувалися питання щодо контрольно-перевірочної роботи – 35, інформування про ухилення від сплати податків – 6, у 5-ти зверненнях платники цікавились правильністю нарахування та сплати загальнодержавних податків (акцизного податку та плати за землю). Інші звернення стосувалися питань щодо роз’яснення норм діючого податкового законодавства та подання податкової звітності.

Щодо тематики звернень до податківців під час особистого прийому лідирують питання по єдиному соціальному внеску, по сплаті податку з доходів фізичних осіб та по платі за землю. Також, питання стосуються податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, правильності подання податкової звітності та застосування норм єдиного податку.

Необхідно відзначити, особистий прийом громадян, посадовими особами Головного управління ДФС у Чернівецькій області, здійснюється згідно затверджених графіків за попереднім записом. Під час особистих прийомів громадянам надаються грунтовні роз’яснення та приймаються відповідні рішення про вирішення порушених громадянами питань у межах чинного законодавства.

З графіком особистого прийому громадян керівництвом Головного управління ДФС у Чернівецькій області можна ознайомитися на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області: http://cv.sfs.gov.ua/pryimalnia-gromadian/grafik-osobistogo-priyomu/.

peredplata