На літній відпочинок чернівецьких діток виділять понад 1,5 мільйона гривень

На літній відпочинок чернівецьких діток виділять понад 1,5 мільйона гривеньЦього року у дитячих таборах області відпочинуть близько 300 дітей з Чернівців. Рішенням виконавчого комітету затверджено розрахунковий кошторис вартості путівок на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в заміських стаціонарних дитячих таборах області у сумі 800 тисяч гривень.

За інформацією прес-служби Чернівецької міської ради до цього переліку увійшли 110 дітей –сиріт та позбавлених батьківського піклування, 20 дітей-інвалідів, 50 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також 90 відмінників навчання, талановитих та обдарованих дітей, диспансерно хворих. Загалом – 270 юних чернівчан.

Орієнтовна вартість путівки становить 3 тисячі гривень. На організацію пришкільних таборів денного перебування заплановано 725200 грн. Ця сума розрахована на відпочинок 3700 дітей впродовж 14 днів. 80 тисяч гривень будуть спрямовані на відпочинок 25 дітей-інвалідів, учасників міського клубу «Паросток», у пансіонаті «Зелені пагорби».

Відпочиватимуть діти і в міському пересувному туристичному таборі «Стежинка» при міському центрі дитячої та юнацької творчості. На це виділять 30 тисяч гривень бюджетних коштів. Управлінню освіти міської ради спільно з фінансовим управлінням доручено також вивчити питання виділення додаткових коштів на оздоровлення дітей шкільного віку, батьки яких є учасниками АТО та дітей переселенців. Всього на оздоровлення дітей влітку буде виділено з міського бюджету 1635200 грн.

На період літніх канікул плануються туристичні та екскурсійні подорожі-поїздки для ознайомлення з визначними пам’ятками історії та культури, відвідування музеїв тощо. Щотижня проводитимуться безкоштовні кіносеанси для організованих школярів, учнів шкіл-інтернатів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей. Кожної неділі та у святкові дні різноманітні заходи проводитимуться в Центральному парку культури та відпочинку імені Т.Шевченка.

Окрім того, місто-побратим Чернівців Конін запрошує цього літа на відпочинок чернівецьких дітей, батьки яких є учасниками АТО, та дітей – переселенців.

peredplata