Бюджет Чернівців поповнився майже на 40 тисяч платою за радіо

Протягом першого кварталу суб’єкти господарювання, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України, перерахували до бюджету 39,4 тис. грн. рентної плати, що на 15,9 тис грн., або майже удвічі більше, ніж минулого року. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Внаслідок впровадження податкової реформи даний платіж увійшов до складу рентної плати, для якої статтею 257 Податкового кодексу передбачено квартальний період для подання податкової звітності із додатками відповідно об’єктів оподаткування. Отож, у 2015 році користувачі радіочастотного ресурсу України перейшли із щомісячного періоду звітування на щоквартальний. (Термін подання квартальної звітності – 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу).

Наступною новацією є впровадження для такої категорії платників щомісячної сплати авансових внесків у термін до 30 числа кожного місяця. Розмір таких авансових внесків складається з однієї третини суми податкових зобов\’язань з рентної плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий (звітний) період. В подальшому, сплачені аванси будуть враховані під час визначення податкових зобов’язань у податковій декларації за відповідний податковий (звітний) період.

Платникам рентної плати за результатами І кварталу 2015 року необхідно вперше подавати податкову декларацію з рентної плати в термін не пізніше 11 травня 2015 року.

peredplata