У директора Служби зайнятості вилучили золота і діамантів на десятки мільйонів гривень + ВІДЕО ОНОВЛЕНО!

У директора Служби зайнятості вилучили золота і діамантів на десятки  мільйонів гривень + ВІДЕО ОНОВЛЕНО!

Чиновників затримали за систематичні хабарі і порушення при використанні бюджетних коштів.

У банківських комірках, які належали затриманим, були виявлені цінності на загальну суму в $ 7,5 млн.

Як відомо, Галицький очолював Держслужбу зайнятості з травня 2003 по квітень 2005 року, і з серпня 2006 року обіймав цю посаду.

Паралельно він керував виконавчою дирекцією Фонду державного соціального страхування України з безробіття. Перед роботою в держслужбі був директором департаменту інвестиційного розвитку \”Енергоатом\”, повідомляє gazeta.ua.

Нагадаємо, дочка Володимира Галицького розбила чотири машини в Монако. Біля казино в місті Монте-Карло блондинка на синьому \”бентлі\” протаранила чотири дорогі машини: \”Астон Мартін\”, \”мерседес\”, \”феррарі\” і \”порш\”. Винуватицею аварії стала дочка Галицького – 30-річна Маргарита Смілянська-Галицька.

Також \”Дзеркало тижня\” повідомляє, що слідство підозрює, що джерелом незаконного збагачення співробітників Державної служби зайнятості стали махінації з коштами, які виділяються в рамках програми створення нових робочих місць.
У 2010 році Кабінет міністрів постановою N527 направив 360 млн грн «на забезпечення зайнятості населення вугледобувних регіонів» шляхом створення 3,5 тис. робочих місць. З цієї суми 340 млн грн виділив Фонд загальнообов\’язкового соціального страхування на випадок безробіття. Директор ДСЗ Володимир Галицький, якого було затримано у п\’ятницю співробітниками СБУ, є керівником його виконавчої дирекції.

Найбільше коштів виділили Донецькій (172,12 млн грн) і Луганській (130,7 млн ​​грн) областям. В середньому на організацію одного робочого місця у шести регіонах планувалося витратити по 102 тис. грн.

«Ми перевіряємо інформацію про те, що ці кошти розподілялися на користь компаній, близьких до керівництва служби. Робилося це нібито не безкоштовно, а за відкат у розмірі 15-20%», — сказало джерело \”КоммерсантЪ-Украина\” у СБУ.

Під час спільної операції СБУ і Генпрокуратури було виявлено значні суми.

«Ми вели підозрюваних кілька місяців. Результати обшуку перевершили всі очікування. На квартирах, в офісі ДСЗ і на банківських рахунках було виявлено близько 2 млн грн, майже $1 млн, приблизно 0,5 млн євро і трохи більше 300 тис. фунтів стерлінгів. Окрім того, ми вилучили 30 кг золота у злитках і ювелірних прикрасах. І це все у державних чиновників. Звідки у них такі кошти?», — сказало виданню джерело в СБУ.

За інформацією видання, кримінальні справи щодо урядовців було порушено за ст. 368 КК («отримання хабара», передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років) і ст. 368-2 («незаконне збагачення», до 10 років). Сьогодні затриманим оберуть запобіжний захід.

Раніше ZN.UA повідомляло, що у п\’ятницю Служба безпеки України заарештувала директора Державної служби зайнятості Володимира Галицького та кількох урядовців відомства.

Паралельно з керівництвом Державним центром зайнятості Володимир Галицький є керівником виконавчої дирекції Фонду державного соціального страхування України з безробіття. Бюджет фонду у 2010 році становив 7,3 млрд грн.

Нагадаємо, що 25 липня дочка Володимира Галицького — Маргарита Смілянська-Галицька, перебуваючи у Монте-Карло, не впоралася з керуванням і на своєму «Бентлі» врізалася у чотири автомобілі: Aston Martin, Mercedes, Ferrari і Porsche.

ВІДЕО

Тим часом, Печерський райсуд Києва постановив узяти під варту голову Державної служби зайнятості України Володимира Галицького. Таким чином суд задовольнив подання Генеральної прокуратури, яка просила обрати для держслужбовця запобіжний захід у вигляді арешту.

Галицький буде утримуватися під вартою впродовж 2 місяців.

Перед цим Галицький просив суд залишити його на волі, стверджуючи, що не скоював злочину.

\”Я не бачу ніякого встановленого злочину, описаного в поданні Генеральної прокуратури України\”, – сказав Галицький.

Він заявив, що знайдені при обшуку гроші – його особисті, оскільки він \”людина не бідна\”. \”Гроші ці мої\”, – сказав він.

Галицький просив суд обрати йому запобіжний захід, не пов`язаний із утриманням під вартою, і запевнив, що сприятиме слідству.

\”Я переконливо прошу поважаний суд залишити мене на волі в тому або іншому варіанті… Я людина немолода і хвора, я жодним чином не заважатиму слідству, навпаки, йому сприятиму\”, – запевняв він.

Тим часом представники Генпрокуратури стверджували, що на волі Галицький перешкоджатиме виконанню процесуальних дій, а арешт \”забезпечить належну поведінку підозрюваного\”.

Захист Галицького також просив не заарештовувати голову Держслужби зайнятості.

Як повідомлялося, співробітники СБУ 26 листопада заарештували директора Державної служби зайнятості Галицького і чотирьох чиновників відомства.

Вони підозрюються в хабарництві й зловживаннях із бюджетними коштами.

Під час обшуків у декількох банківських скриньках, які належали затриманим, були знайдені валютні цінності на загальну суму 7,5 млн. дол., велика кількість золотих годинників і коштовного каміння, повідомляє Українська правда.

Як пише газета Сегодня, Галицький просто почав нахабно брати хабарі, а тому погорів на цьому. Джерело газети зазначає, що \”зараз ситуація змінилася. Ще торік по вертикалі влади пройшла команда \”не кроїти нахабно\” – тобто не чинити бєспрєдєл по відкатах. Реально зараз можуть собі дозволити \”зайве\” лише люди, пов\’язані з трьома-чотирма найбільшими угрупованнями у владі. І то їм потрібно бути напоготові й приховувати свій інтерес. Усіх інших чиновників, замішаних у крадіжках, пускатимуть у розпил. Галицький цю політичну зміну, вочевидь, проґавив і хотів богувати, як і раніше\”. Джерело стверджує, що цне тільки початок. не за горами й нові арешти.

Світлина gazeta.ua

peredplata