Буковинці на оборону своєї країни спрямували понад 51,2 млн. грн. військового збору

З часу прийняття законодавчих змін, щодо запровадження військового збору буковинські платники сплатили до державного бюджету понад 51,2 млн. грн. цього податку – повідомили у Головному управлінні ДФС регіону.

У відомстві підкреслюють, що військовий збір використовують для фінансування війська України та акцентують увагу на необхідності відповідального ставлення до нарахування та сплати військового збору, адже недотримання законодавчих норм тягне за собою застосування штрафів та/або пені і адміністративну відповідальність.

Оскільки, ненарахування, неутримання або несплата податків тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню або сплаті до бюджету.

Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати доходів.

Слід нагадати, що об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею; виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу.

peredplata