Податкові міліціонери Буковини вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на суму майже 9,2 млн. грн.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомили, що у першому кварталі нинішнього року обліковано 8 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом підакцизних товарів, з яких 6 – за ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Впродовж вказаного періоду з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму майже 9,2 млн. грн. Загалом вилучено: 520,9 тис. пачок тютюнових виробів – на суму понад 7,2 млн. грн.; спирту – 1931,8 дал на суму 1,4 млн. грн.; лікеро-горілчані вироби – 797,4 дал на суму 0,6 млн. грн.

Керівник податкової міліції Буковини Сергій Гакман відзначає, що незважаючи на постійний контроль у сфері виробництва і обігу підакцизних товарів та детінізації ринку такої продукції правопорушники розробляють нові схеми та шляхи незаконного переміщення та продажу вказаної продукції. Саме тому – заходи спрямовані на запобігання поширення фальсифікату займають чільне місце в нашій роботі. Це дає можливість убезпечити громадян від вживання неякісної, часто – небезпечної для здоров’я, продукції, а також сприяє збільшенню надходження коштів до бюджету держави від реалізації доброякісної продукції.

Варто зазначити, що допомогти виявити порушників у сфері реалізації фальсифікованих та недоброякісних підакцизних товарів може будь-хто з буковинців – підсумував Сергій Гакман.

peredplata