Як зареєструвати права на нерухоме майно в скорочені строки?

Як зареєструвати права на нерухоме майно в скорочені строки?

Відповідно до Постанови КМУ № 190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки» в прискореному порядку надаються наступні послуги:
1. Державна реєстрація права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно, та державна реєстрація права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс – протягом п\’яти робочих днів з моменту реєстрації заяви;
2. Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно (крім прав, зазначених в пункті 1) – протягом трьох робочих днів з моменту реєстрації заяви;
3. Державна реєстрація обтяжень – протягом двох годин з моменту реєстрації заяви;
4. Надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі – протягом години з моменту реєстрації заяви.
Зазначені послуги надаються в скорочені строки на підставі окремої заяви за плату, яка вноситься додатково до адміністративного збору, плати за отримання витягу чи інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Така додаткова плата становить розмір відповідного адміністративного збору у випадку державної реєстрації обтяжень, та подвійний розмір відповідного адміністративного збору/плати за надання інших послуг, передбачених Постановою КМУ № 190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки».

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata