Чи заборонять на Буковині «Опозиційний блок»

Чи заборонять на Буковині «Опозиційний блок» Активісти, волонтери, бійці АТО і небайдужі люди Буковини вкрай обурились, дізнавшись, що в нашій області вже два місяці легально діє антиукраїнська партія «Опозиційний блок». Її легалізовано 5 березня 2015 року. І зроблено це управлінням юстиції.

Коли люди прийшли вручати звернення голові ОДА Фищуку та голові облради Гайничеру щодо заборони ворожої партії на Буковині, до них вийшов начальник управління юстиції товариш Хохуляк. І замість того, аби шукати шляхи нейтралізації ворогів України, повчав буковинців, як виконувати закони (ті, котрі регіонали писали) і мати лице перед Європою.

Активісти ледь стримувалися, аби вести діалог без конфлікту. Нарешті навіть згадали про долю колеги Хохуляка з Івано-Франківська. Того вкинули у сміттєвий бак, облили зеленкою і возили по місту за те, що легалізував «Опозиційний блок» на Прикарпатті.

Будучи людьми освіченими, культурними і толерантними, буковинці не схвалюють подібних методів і застосовують їх до своїх чиновників тільки у крайньому випадку. Але якщо вже іншого виходу не буде, то до такого радикального методу доведеться вдатись і наразі.

З такими намірами активісти покинули тих, хто говорив про законність легалізації партії «Опозиційний блок», і вручили звернення ОДА та облраді.
Чекають відповіді та відповідної реакції.
Вл. інф.

Від редакції. Партія «Опозиційний блок» створилася на основі якоїсь зовсім невідомої загалові партії у вересні 2014 року. В Чернівецькій області ця партія мала тільки один осередок у румуномовному селі Динівці Новоселицького району. На базі цього осередку й виріс «Опозиційний блок».
Чи було юридичне право легалізовувати обласну організацію партії, яка мала тільки один сільський осередок?
Це питання ми адресуємо прокурору області. І просимо на нього якнайшвидше відреагувати. Якщо є юридичні підстави, то зняти з реєстрації «Опозиційний блок» на Буковині.

peredplata