Місцеву казну поповнили понад 30 млн. грн. плати за землю

Плата за землю – це обов\’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
З початку цього року землевласники та землекористувачі сплатили до місцевого бюджету 30,7 млн. грн. (в т.ч. 26,0 млн. грн. перерахували юридичні особи, а 4,7 млн. грн. – фізичні особи), що на 5,1 млн. грн. більше, аніж минулого року.
Як повідомив начальник відділу місцевих податків і зборів, плати за землю ДПІ у м. Чернівцях Ігор Онуфраш: «станом на 01.05.2015 р. у Чернівцях сплачують плату за землю: 430 платників орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та 810 платників земельного податку – юридичні особи. Наразі на обліку перебувають 609 платників орендної плати та 65 платників земельного податку підприємців – фізичних осіб».
Крім того, в ДПІ у м. Чернівцях обліковується 16850 платники земельного податку – громадян, з них нарахування земельного податку цьогоріч проведено 5150 чернівчанам, решта мешканців обласного центру користуються пільгами по земельному податку. Також на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 2666 громадян – платників орендної плати.
«Загалом цього року чернівецькі землевласники та землекористувачі задекларували 93,8 млн. грн. (в т.ч. 56,6 млн. грн. орендної плати за землю та 37,2 млн. грн. земельного податку)», – розповів посадовець.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata