Результат легалізації «сірих наймитів» на Буковині – 252 працівники

Про це повідомляє начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного фіскального відомства Буковини Сергій Попелишко та відзначає, що найпоширенішими порушеннями залишаються недотримання працедавцями вимог податкового та трудового законодавства у взаємовідносинах з найманими особами та виплата їм зарплат «у конверті».

Ще фахівець проінформував, що у 80 відсотків від перевірених впродовж чотирьох місяців цього року роботодавців – фізичних та юридичних осіб встановлено повне ігнорування податкових правил при виплаті заробітної плати у 80 відсотків від перевірених роботодавців – фізичних та юридичних осіб виявлено порушення. Такі „тіньовики” трудового ринку, які дозволяли собі використовувати „сіру” або ж взагалі цілковито нелегальну найману працю сплатять до бюджету 756,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 98,1 тис. грн. ЄСВ.

За словами Сергія Попелишка, виплата не облікованої заробітної плати суттєво зменшує надходження податків і зборів до місцевих бюджетів. Тому у цей нелегкий час, роботодавцям регіону, потрібно бути патріотами своєї держави, працювати чесно та прозоро, адже тіньові зарплати і мінімізовані податки ніколи не принесуть економічної перспективи у розвиток нашого краю.

peredplata