На Буковині активізувалася контрабанда цигарок

Понад 100 пакунків сигарет вартістю 600 тисяч гривень затримали прикордонники Чернівецького загону. Про це повідомляє віддділ з питань взаємодії із ЗМІ адміністрації державної прикордонної служби України.

На Буковині активізувалася контрабанда цигарок. При цьому охочі до наживи порушники намагаються переправляти їх через кордон великими партіями, залучаючи до цього місцеве населення.

Так, вчора на ділянці відділу «Красноїльськ» Чернівецького загону прикордонники мобільної застави виявили більше 100 ящиків сигарет. Тютюнові вироби прикордонний наряд знайшов за 300 метрів від лінії державного кордону. Також були затримані і 4 громадянина України, троє з яких не мали при собі документів. По даному факту були поінформовані взаємодіючі органи і прикордонники Румунії. Затриманих осіб, які є мешканцями Красноїльська, доставили до прикордонного підрозділу та склали на них адміністративно-процесуальні документи.

Загалом чоловіки переносили 141 ящик сигарет. В подальшому 70,5 тисяч пачок тютюнових виробів марки «Marble» та «JinLing», що не мали акцизних марок, вартістю 600 тисяч гривень будуть передані представникам фіскальної служби у Чернівецькій області.

Нагадаємо, що днями на цій ділянці оперативно-розшукові підрозділи Чернівецького прикордонного загону спільно з оперативним управлінням ДФС в Чернівецькій області також затримали майже 100 ящиків сигарет. Тоді їх підводою переміщували 23 громадянина України. З’ясувалося, що 22 чоловіки за винагороду погодилися перенести сигарети через кордон з України в Румунію. Ще один затриманий був одним із організаторів, який знаходив людей для здійснення незаконного переміщення тютюну. Вартість затриманих сигарет сягала майже 540 тисяч гривень.

peredplata