Від буковинських «акцизників» казна отримала 42,3 млн. грн.

Таку суму податку до місцевих скарбниць сплатили платники акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, впродовж січня – квітня 2015 року. З них, тільки у квітні цього року – 15,3 млн. грн. – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Нагадаємо, акцизний податок сплачується з вироблених в Україні: спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, скрапленого газу, автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, а також реалізованої підакцизної продукції в роздріб.

Сплата цього податку відбувається до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів. Реєстрація контролюючими органами таких суб’єктів господарювання, як платників акцизного податку, здійснюється автоматично при поданні ними декларації.

Декларація для платників акцизного податку і Порядок її заповнення та подання затверджені 23 січня 2015 року наказом Міністерства фінансів України № 14.

peredplata