Чернівецькі «автомайданівці» побували на з’їзді волонтерів з усієї Європи

Днями в Івано-Франківську сталася дуже значима подія для усіх доброчинців України – відбувся Всеукраїнський з\’їзд волонтерів. До столиці Прикарпаття з\’їхалися десятки волонтерів і громадських активістів, які опікуються бійцями АТО, їх сім’ями та сім’ями переселенців. Окрім того, до заходу долучилися Генеральний консул Угорщини Йожеф Бачкаі, посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, голова Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак, Голова Європейського Конгресу Українців Ярослава Хортяні та голова Державного Самоврядування Українців в Угорщині Юрій Кравченко.

До слова, це вже третій такий з\’їзд – уперше волонтери збиралися в Будапешті, потім – у Києві, і ось тепер ділилися досвідом у Франківську. Цього разу на з’їзд вперше запросили представників Автомайдану. Честь представляти цю організацію випала серед усіх Автомайданів України випала ГО «Автомайдан-Чернівці».

Разом з іншими волонтерами голова чернівецького «Автомайдану» Олексій Коломієць долучився до формування єдиної консолідованої інституції, що виступатиме беззаперечно дієвою силою для всесторонньої підтримки постраждалих, їх сімей, сімей загиблих у військових операціях на Сході країни та переселенців.

Учасники з’їзду обговорили питання підтримки українських військових на Донбасі, узгодили спільні акції волонтерів і розпочали формування єдиного логістичного центру.

Окрім того волонтери офіційно прийняли гуманітарну допомогу з Угорщини. Для передачі цього вантажу прибули Надзвичайний і Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні пан Ерно Кешкень та Генеральний консул Угорщини в м.Ужгороді пан Йожеф Бачкаі.

\”Ми зібрали вісім фур допомоги. 4 машини залишили на Закарпатті, 4 їдуть до Івано-Франківська. Там є продукти харчування, одяг, медикаменти та інші продукти, які потрібні для наших бійців. \”, – зазначив Йожеф Бачкаі.
Ця урочиста зустріч показала консолідованість усього українського волонтерського руху.

peredplata