Чернівецькі митники напрацювали до бюджету більше півмільярда митних платежів до бюджету

За результатами діяльності впродовж п’яти місяців нинішнього року Чернівецькою митницею ДФС фактично перераховано до Державного бюджету 505,4 млн. грн. митних платежів. Показник їх надходження за вказаний період перевищує результат роботи митниці за відповідний минулорічний період на 233,2 млн. грн. (в січні-травні 2014 року – 272,2 млн. грн.).

У розрізі митних платежів найвагоміші суми було забезпечено з податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів –352,9 млн. грн. та ввізного мита – 110,4 млн. грн. Серед основних бюджетоформуючих товарів – бавовна – питома вага майже 14,5 відсотків, електричні машини та обладнання, відео- та аудіоапаратура – 10,9 відсотків, овочі і бульбоплоди – майже 10 відсотків, засоби наземного транспорту – 7,6 відсотків, палива мінеральні, нафта, бітумінозні речовини, воски мінеральні – 7,4 відсотки.

За словами фахівців митниці істотним позитивним чинником, який сприяє організації роботи як митниці, так і учасників зовнішньоекономічної діяльності, є подальший розвиток електронного декларування. До прикладу, з початку року на митниці оформлено майже 16,6 тис. декларацій і лишень 1,2 тис. було подано в паперовому вигляді. Тобто, на сьогоднішній день 92,7 відсотки вантажів декларується в електронному вигляді.

Буковинські митники дотримуються часових нормативів при проведенні митних формальностей, а середній час оформлення митних декларацій на імпортовані товари складає 46 хвилин, при експорті 33 хвилини, при транзиті 17 хвилин.

peredplata