На Буковині план мобілізації 5 хвилі виконано лише на 40%

Про це Віталій Чурай заявив на сьогоднішній зустрічі з журналістами. За словами обласного військового комісара, завдання виконано всього лише на 40% від плану. У зв’язку з цим минулого тижня під керівництвом голови Чернівецької обладміністрації проведено нараду, до якої долучились представники силових структур, керівники районів, міські голови Чернівців та Новодністровська. На нараді йшлося про реальні шляхи вирішення нагальних проблем, що виникли під час проведення 5-ї хвилі часткової мобілізації.

На Буковині план мобілізації 5 хвилі виконано лише на 40%

Найгірша ситуація у м. Новодністровськ, друге місце знизу займає Герцаївський район, далі – Заставнівський, всього лише на 23% виконано план поставки військовослужбовців у Чернівцях, 26% – на Путильщині . За недобросовісну роботу під час проведення оповіщення населення під час5-ї хвилі мобілізації складено адміністративні протоколи на 8 керівників підприємств та 22 сільських та селищних голів. Також до адміністративної відповідальності притягнено 87 військовозобов’язаних.

У військового комісара є занепокоєння стосовно роботи та відповідні претензії до медичних комісій, за результатами огляду котрих у Чернівцях, до прикладу, відсоток придатності до служби у війську складає всього 12%. Як правило, 37 – 40 відсотків претендентів медики відправляють на до обстеження, що сприяє тому, що військовозобов’язані тягнуть час або просто губляться. Водночас Віталій Чурай проти призову до ЗСУ непридатних за станом здоров’я.

peredplata