Замість криміналу обрали податковий компроміс

Одне з чернівецький підприємств, відносно якого було розпочато кримінальне провадження.
Працівники оперативного управління ДПІ у м. Чернівцях виявили, що впродовж 2012 – 2013 років шляхом неправомірного формування податкового кредиту та завищення витрат чернівецьке підприємство Х умисно ухилились від сплати податків на загальну суму 22,6 млн. грн.
Дане правопорушення кваліфікувалось за частиною 2 статті 212 Кримінального кодексу України та передбачало покарання у вигляді штрафу від 500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до 2-х років, або ж обмеженням волі на строк до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.
Натомість, скориставшись нормами Закону України №63-VІІІ від 25 грудня 2014 року «Про застосування податкового компромісу», та сплативши всього 1,1 млн. грн. підприємству Х вдалося уникнути кримінальної відповідальності.
Нагадаємо, що у Чернівцях під час дії Закону «Про застосування податкового компромісу» свої доходи легалізували 13 платників. Загальна сума, яку вони заявили до компромісу склала близько 60,0 млн. грн.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata