Чернівчани заощадили мільйон на податках

Під час цьогорічної кампанії декларування громадян свої правом на податкову знижку вже скористалось 794 мешканці Буковинської столиці. Містяни, які вже подали декларації, повернуть із бюджету 985 тис. грн.
Найбільше претендентів на податкову знижку серед батьків студентів, які минулого року сплачували за навчання. Наразі вже є 639 бажаючих компенсувати 702,0 тис. грн. за дитячу освіту.
Більше 94,0 тис. грн. зможе повернути собі 101 мешканець Чернівців, що минулого року перераховував кошти за договорами довгострокового страхування життя. Заощадити понад 185,0 тис. грн. на іпотеці вже вирішили 49 містян.
Наразі 597 декларантів вже повернули з бюджету 746,7 тис. грн. податку.
Право на податкову знижку регулюється п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу України. Хто ще не скористався цим правом можуть до 31 грудня поточного року безперешкодно реалізувати його звернувшись до податкового органу за місцем реєстрації.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що кошти, які повертаються платнику зараховуються на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації, тому в інтересах самих громадян не зволікати із поданням декларації.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata