Очільник податкової міліції Буковини окреслив основні пріоритети діяльності

Сьогодні, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області – підполковник Гакман Сергій Олексійович під час прес – конференції доповів громадськості про підсумки діяльності у цьому році слідчих та сперативних підрозділів фіскальної служби Буковини.

За словами Сергія Гакмана, податкова міліція визначила основні напрями діяльності, серед яких – ліквідація конвертаційних центрів та боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів. Але разом з тим фіскали працюють і в інших спрямуваннях, серед яких найважливіший – підвищення ефективності аналітичної роботи, за рахунок чого зменшено безпосередні контакти з підприємцями.

Всього, з початку нинішнього року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за оперативними матеріалами в ЄРДР обліковано 32 кримінальних правопорушення, в т.ч. за вчинення тяжких та особливо-тяжких злочинів – 10 або 31,2 відс.

За ухилення від сплати податків (ст. 212 КК України) обліковано 15 кримінальних правопорушень, в т.ч. 6 – за ухилення від сплати податків в особливо-великих розмірах.

В сфері незаконного обігу підакцизних товарів обліковано 14 кримінальних правопорушень, в т.ч. за виготовлення, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів (ст. 204 КК України) – 10 кримінальних правопорушень, за виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, з метою збуту або збут марок акцизного податку України (ч. 1 ст. 199 КК України) – 4 кримінальні правопорушення.

До суду направлено провадження за вчинення 13 кримінальних правопорушень, в т.ч. з обвинувальним актом – 10 кримінальних правопорушень, з клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з відшкодуванням завданих державі збитків – 3 кримінальних правопорушення.

По порушених кримінальних справах відшкодовано державі збитків на суму близько 2,9 млн. гривень. Також, досягнутий податковий компроміс, щодо відшкодування збитків на загальну суму майже 1,4 млн.грн.

До позитиву можна віднести і упередженння незаконного відшкодування ПДВ на суму майже 7,8 млн. грн.

По факту протидії незаконному відшкодуванню ПДВ обліковано 1 кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 КК України, по фактах ухилення від сплати ПДВ обліковано 8 кримінальних проваджень, сума незаконного формування податкового кредиту з ПДВ складає 21,3 млн. грн.

Також, посадовець відзначив вагомі результати в боротьбі з незаконним обігом на території області підакцизних товарів – з незаконного обігу вилучено понад 10,3 млн.грн., виявлено та припинено діяльність 2 «підпільних» цехів з виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв.

peredplata