З 6 грудня – справжня зима

З початком грудня в Україні розпочнеться справжня зима. За прогнозами синоптиків, вже з 6 по 10 грудня в західних, центральних і північних областях очікується мокрий сніг, а температура може знизитися до -6 …- 10 морозу.

Метеорологи очікують, що найбільші холоди прийдуть до Харківської, Луганської та Донецької області, дізналася газета \”Сегодня\”.

Тим часом найближчими днями, за даними Укргідрометцентру, опадів не очікується, вдень буде сонячно, пройдуть невеликі дощі. Так, 1 грудня вдень очікується +2 … +7 градусів, вночі – 0 … +4. Така погода протримається до суботи, 3 грудня.

Сайт прогнозу погоди gismeteo.ua обіцяє, що до 11 грудня буде тепло. На заході країни вдень +6 … +10, а вночі до +8. Морози прийдуть з 7 грудня, але лише вночі. На сході схожа ситуація – вдень до +6, вночі -2, часом невеликі дощі. У центрі та Києві також дощитиме, вдень +3 … +7, вночі до +6, а після 7 грудня температура знизиться вночі до -5.

За народними прикметами, якою буде погода 1 грудня, такою буде і вся зима. За озвученими раніше прогнозами, в Україні можуть вдарити 30-градусні морози, однак вони будуть нетривкими.

Джерело ТСН

peredplata