Що і скільки перевезено на Буковині у січні–травні 2015 року

За січень–травень п.р. автоперевізниками області було перевезено 675,8 тис. тонн вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 372,2 млн.ткм. У порівнянні з січнем–травнем 2014р. обсяг перевезених вантажів збільшився на 36,3%, а вантажооборот зменшився на 12,1%. Про це інформує Головне управління статистики у Чернівецькій області.

Збільшили обсяг вантажоперевезень автоперевізники м.Чернівців, м.Новодністровська, а серед районів: Герцаївського, Глибоцького та Хотинського. Разом з тим, зменшили цей показник автоперевізники 8 районів області. Обсяг вантажообороту зменшився по всіх містах та районах області.

Пасажирським автотранспортом області було перевезено 29,2 млн. пасажирів, що на 7,4% менше, ніж у січні–травні 2014р. Обсяг пасажирської роботи зріс на 5,2% і становив 676,7 млн.пас.км.

Зменшили обсяг перевезених пасажирів автоперевізники м.Новодністровська та 8 районів області. Разом з тим, збільшення цього показника спостерігалося в м.Чернівцях, у Вижницькому, Заставнівському та Путильському районах.

Збільшення обсягу пасажирообороту забезпечили автоперевізники м.Чернівців та 6 районів області. Разом з тим, зменшення цього показника спостерігалось в м.Новодністровську, в Герцаївському, Глибоцькому, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах

Із загальних обсягів вантажних та пасажирських перевезень автомобільним транспортом 54,8% та 56,2% відповідно було виконано фізичними особами-підприємцями.

peredplata