У Чернівцях з‘явиться нова автостанція

Вартість будівництва автостанції на території КП МТК «Калинівський ринок» у 8-му секторі становить майже 4 млн. грн. Понад 2,3 мільйона гривень з цих коштів підприємство планує освоїти у цьому році. Будівництво автостанції передбачено планом розвитку комунального підприємства МТК «Калинівський ринок», який погодив виконавчий комітет міської ради.

Нова автостанція матиме 3 категорію і сприятиме покращанню сервісного обслуговування відвідувачів ринку, дозволить впорядкувати розміщення транспортних засобів на вул.Калинівській та забезпечити дотримання на цій пожвавленій автомагістралі Правил дорожнього руху.

На прилеглій до автостанції території за кошти комунального підприємства планується розмістити торгові об’єкти, де буде 444 кв.м. торговельних площ. Новостворені торгові місця будуть передані в користування підприємцям на конкурсних засадах. Проект Положення про порядок проведення конкурсу з відведення новостворених торговельних місць для встановлення пунктів продажу на території Калинівського ринку вже пройшов обговорення на засідання Наглядової ради підприємства і буде винесений на розгляд виконавчого комітету та сесії міської ради.

Передача нових торгових місць підприємцям в користування на прилеглій до автостанції території дозволить повернути кошти, витрачені на її будівництво, за 3-4 роки.

Загалом на розвиток КП МТК «Калинівський ринок» у цьому році планується спрямувати понад 11,6 млн.грн. За ці кошти передбачено розробити схематичний план та відкорегувати Генеральний план ринку, план локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій, збудувати дві трансформаторні підстанції та провести реконструкції мереж електропостачання ринку, придбати основні засоби, в т.ч. автомобіль для вивозу ТПВ, будинки для охоронців та чергових електриків, шафи та сушки для одяг прибиральників, здійснити реконструкцію систем відеоспостереження, облаштувати тверде покриття на майданчику для продажу автотранспорту та системи автоматичних терміналів ( 3 термінали) для обслуговування місць тимчасового розміщення автотранспорту, завершити роботи з влаштування типових закритих прилавків на майданчику №1 та приміщення для прибиральників сектору №4, інше.

Про стан виконання заходів плану розвитку дирекція КП МТК «Калинівський ринок» інформуватиме щоквартально.

peredplata